Justina de Moya

€ 7,95

Justina de Moya

DE MOYA is een familie-wijnhuis opgericht door Yves en Sofie Laurijssens. Gebaseerd op familiewaarden, hard werk en traditie. De familie Laurijssens is gekend voor haar expertise in succesvolle “turn arounds” in België.

Lekker eten, familiewaarden en genieten van het leven, lagen mee aan de basis bij de opstart van dit wijnhuis. Als je geluk hebt op een dag uitgenodigd te worden voor een etentje bij de familie, zal snel duidelijk worden wat hiermee bedoeld wordt.

Hun aanpak is op vele vlakken verschillend en anders. Ze zijn bekend voor hun “out of the box thinking”. Of het nu gaat om de verpakking of om het maken van de wijn. Ze komen steeds met nieuwe, soms onconventionele, maar eenvoudige oplossingen.

Zorgvuldige selectie van verschillende percelen onder toezicht van onze wijnmakers. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 850m. Arme zanderige leemgrond. Opbrengst 2 kg per rank.

Blend van 90% Bobal, 3% Syrah en 7% Cabernet zonder houtlagering. Aparte fruitige neus met wat eucalyptus. Doordringende mondaanzet en sappig van structuur met een mond vol met klein rood fruit. Duidelijk aanwezige maar smakelijke tannines. Puur plezier! Bij tapas.

Rode wijn
Spanje (Valencia)
Bobal, Cabernet Sauvignon, Syrah
0,75 liter
kurk
karton 6 flessen
Soepel
tapas, charcuterie, BBQ vlees