Conte Giangirolamo Rosso
Conte Giangirolamo Rosso
Primitivo en Negroamaro zijn de basis voor deze wijn. De wijngaarden staan in het Itria gebied op 450 meter boven zeeniveau. De wijnstokken zijn aangeplant op een zand- en kleibodem. Na de manuele oogst worden de druiven ontsteeld en daarna binnen gebracht in de "cave" waar ze eerst gekoeld worden. Een deel wordt voor een aantal weken gedroogd op de zolders van het domein om meer complexiteit te creëren en meer geconcentreerd druivensap te bekomen. Daarna ondergaan de druiven het maceratieproces en de fermentatie gedurende 12 tot 14 dagen. De wijn rijpt in eiken vaten gedurende 22 tot 24 maanden. Daarna een nog een flesrijping van minimum 6 maanden. Intens robijn rood met paarse schijn. Krachtige, fijne geur die zeer elegant en finesserijk is. Veel fruit met aroma's van kersen, zwarte bessen, braambessen, daarna elegante kruiden met vanille en chocolade toetsen. Vol en stevig in de mond. Zeer evenwichtige wijn met fijne tannines en een rijk elegant boeket. Kan, maar moet niet gecombineerd worden met "food".